Taistelukoulun perinneyhdistys ry:n tiedote 3/2024

Oikein hyvää alkavaa kesää! Yhdistys toimii erittäin vireästi ja vuosi on tapahtumia täynnä.

1) Yhdistyksen vene Taistelukoulun rannassa
Yhdistyksen virkistys- ja kalastusvene on käytössä ja käyttöohjeet saa sihteeriltä sihtee-ri@taistelukoulu.fi.

2) Kesäteatteri 7.8.2024

Perinneyhdistyksen kesäteatteri-illan näytös Krapilla järjestetään keskiviikkona 7.8.2024 klo 19.00 alkaen. Tarjolla on railakas farssikomedia ”Tuplakupla”, joka antaa kyytiä parisuhdenormeille (ks. tarkempi esittely: KUT Krapin kesäteatteri https://www.kut.fi/post/kes%C3%A4teatterin-liput-myynniss%C3%A4)

Yhdistykselle on varattu näytökseen 20 lippua ja ne toimitetaan osallistujille ”vanhaan malliin” varausjärjestyksessä. Lipun omavastuuhinta on 20 €/henkilö Perinneyhdistyksen maksaessa lopun. Ilmoittautumiset Ristolle (risto.makela@kolumbus.fi tai puh 0415454335) lippujen aikaisen lunastusvelvoitteen takia viimeistään jo maanantain 17.6.2024 kuluessa.

3) Perinneyhdistyksen matka Hankoniemelle, Tammisaareen ja Porkkalaan 12.-13.9.2024

Yhdistyksen matka suunnataan sotahistorioitsija Juhani Vakkurin johdolla Läntiselle Uudellemaalle ja kohteina ovat muun muassa Hangon Rintamamuseo, Hangon vuokralaisen kohteet, Tammis-saari, Kirkkonummen vuokra-alueen kohteet. Matkan hinta on 280 tai 300 euroa riippuen kuinka monta matkustajaa saadaan kokoon. Kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.

Katso ohjelma yms. tiedot liitteenä olevasta matkaesitteestä.

4) ”Rantatien sotavuodet” -historiateos

Perinneyhdistyksen teettämä ”Rantatien sotavuodet” -historiateos etenee mallikkaasti ja kirjoitus-työn osalta se on jo puolivälissä. Kirja on tarkoitus julkaista vuonna 2025.

Onko sinulla muistoja, asiakirjoja tai kuvia viime sotien ajalta? Niitä pyydetään lähettämään kirjoittaja Jouko Kaivonurmelle sähköpostiosoitteeseen jouko.kaivonurmi@saunalahti.fi. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimella numeroon 044 302 8708.

5) Jäsenasioista

Onko sinulla joku, joka olisi kiinnostunut yhdistyksen aktiivisesta toiminnasta? Yhdistyksen jäse-niksi voidaan hyväksyä Taistelukoulussa, Maanpuolustuskorkeakoulun maisteriosastossa, Taistelu-koulun alueella tai Puolustusvoimien palvelukeskuksessa palvelevat tai palvelleet henkilöt. Lisäksi jäseniä voivat olla henkilöt tai oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka haluavat olla toteuttamassa yhdis-tyksen tarkoitusta. Tällä hetkellä jäseniä on 168.

Jäsenhakemuksen voi tehdä yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa https://www.perinneyhdistys.taistelukoulu.fi/jasenyys/jaseneksi-liittyminen/ tai lähettää vapaa-muotoisen hakemuksen sihteerille osoitteeseen sihteeri@taistelukoulu.fi.

6) Syksyn tapahtumista

Uudenmaan maanpuolustuspäivää vietetään 5.10.2024 ja yhdistys on siellä mukana. Kerromme siellä yhdistyksen toiminnasta ja mukana on myös myytäviä kirjoja. Lisätietoa https://www.maanpuolustuspaiva.net/.

Yhdistyksen perinnepäivää vietetään Tuusulassa Puolustusvoimien koulutuskeskuksessa 10.10.2024. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkistetaan seuraavassa tiedotteessa. Merkkaa jo tässä vaiheessa kalenteriisi.

Muista tapahtumista ilmoitetaan seuraavissa tiedotteissa.

7) Rahastonhoitajaksi yhdistykseen

Martti Aho on hoitanut useita vuosia yhdistyksen taloutta ja on aika siirtää pesti eteenpäin. Martti hoitaa tehtävää alkaneen vuoden ja perehdyttää seuraajan tehtävään. Mikäli herää kiinnostusta niin pyydetään ottamaan yhteyttä Marttiin marttiaho51@gmail.com.

8) Yhteystiedot

Postituskustannusten pienentämiseksi toivotaan mahdollisimman monen ilmoittavan sähköposti-osoitteensa sihteerille sihteeri@taistelukoulu.fi.

Yhdistys toimii aktiivisesti verkossa ja yhdistyksen ylläpitämät sivut alla:
o Taistelukoulun verkkomuseo: https://www.taistelukoulu.fi/
o Taistelukoulun perinneyhdistys: https://www.perinneyhdistys.taistelukoulu.fi/
o Taistelukoulun perinneyhdistys Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/691536237708398

Oikein leppoisaa kesää ja toivottavasti nähdään tapahtumissa!

Terveisin HALLITUS